Wildcook café & rest.
Michal Pitek
Ročník 2017
Představení nominované firmy
Prvním impulzem k otevření jeho restaurace byl okamžik, kdy pocítil potřebu profesně se posunout o další krok a pouze čekal na vhodnou příležitost. Prostory Kulturního domu Crystal v České Lípě byly velkou výzvou. Nutnost úpravy vnitřních prostor ho vedla k myšlence, jak nejlépe spojit restauraci s dalšími aktivitami kulturního domu. Kinokavárnu, která je součástí restaurace, oživily malby mladého umělce Michala Janovského, který na svých obrazech zachytil tváře z filmové a hudební scény. Kdo by byl těmito obrazy uchvácen, může si je zakoupit. Dále prostory zdobí certifikáty od projektu Green life-prales dětem za podporu při záchraně deštných pralesů. Lidé si v restauraci mohou zakoupit borůvkový muffin, díky čemuž pomohou zachránit 1 m2 deštného pralesa na Sumatře. K datu 7.8.2017 jsme společně zachránili 5901m2. Tím také všichni bojujeme proti vysazování palmy olejné, která hubí plíce naší planety.
V současné době mají velkou stálou klientelu a lidé se k nic rádi vrací. S českolipskou kulturou a kinem fungují jako jeden celek, což také napomáhá ke zkvalitnění nabízených služeb.
Jeho nejdůležitějším cílem při provozování restaurace je oslovit zákazníka čerstvostí surovin, vyvážeností chutí a nevšedním podáním jídel. Na prvním místě při provozování restaurace a dodávání cateringových služeb upřednostňuje uspokojení i nejnáročnějších požadavků zákazníka. Snaží se naučit širokou veřejnost být nejen konzumentem, ale především gurmánem. Vždy od něho dostanete ty nejlepší služby, které jsou připraveny s veškerou láskou k řemeslu. Snaží se dodržovat veškeré technologické postupy podle světových tradic. Vaří ze skutečných surovin bez použití jakýchkoliv chemických náhražek a snaží se vyhýbat palmovému tuku. Jeho chutě jsou pravé, tak jak je možná mnozí z Vás neznají.
Kdyby to bylo jednoduché, tak to dělá každý.
3 otázky pro nominovanou osobu
Jaké byly Vaše pocity, když jste o Vaší nominaci na ocenění Český Goodwill dozvěděl?
Měl jsem hřejivý pocit, že mě někdo vnímá jako osobu kvalit Českého Goodwillu.
Proč jste se rozhodl Vaši nominaci na ocenění Český Goodwill přijmout?
Asi jen proto, že je to pro mne možnost šířit naše snažení mezi další lidi, kteří se mnou mohou inspirovat a třeba i následovat. I kdyby to byl jen jeden človíček.
Jaký je Váš nejčastější projev dobré vůle?
Upřímný úsměv.
Odpovídal Michal Pitek, majitel restaurace Wildcook
Důvod nominace
Pracuje s elánem a nadšením, které přenáší i na své zaměstnance, ke kterým je maximálně férový, dokáže porozumět a pomoci v obtížné životní situaci, přináší nové trendy v české gastronomii. Používá rize čerstvé suroviny a aktivně bojuje za záchranu deštných pralesů (nepoužívání palmového oleje) - je zapojen do projektu GREEN LIFE, sám koupil již několik hektarů pralesa na Sumatře a možnost připojit se umožňuje i zákazníkům, organizuje osvětové přednášky. Je to zkrátka poctivý dříč s obrovským srdcem!
Nominační kategorie
Nominoval/a:
rodinný příslušník