Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

MEDDI hub a.s.

Jiří Pecina

Ročník 2022

Představení nominované firmy

MEDDI hub a.s. je česká společnost, která vyvíjí telemedicínská řešení, jejichž cílem je umožnit komunikaci mezi pacienty a lékaři. Je také aktivním propagátorem telemedicíny a digitalizace zdravotnictví a jednou ze zakládajících společností Aliance pro telemedicínu a digitalizaci zdravotnictví a sociálních služeb.

Společnost vyvinula aplikaci MEDDI, která umožňuje propojit pacienty s jejich lékaři doma na tabletu, v kanceláři přes počítač nebo na cestách z mobilu. Spolupracuje s řadou lékařských institucí a se všemi českými zdravotními pojišťovnami. V Česku svá řešení nabízí lékařským zařízením (např. Masarykův onkologický ústav), korporátním klientům (např. Veolia nebo VISA) a veřejnosti. Projekt se rozšířil i na Slovensko a do dalších zemí střední a východní Evropy.

Společnost je velmi aktivní také v Latinské Americe, kde se kromě spolupráce s místními nemocnicemi a univerzitami rozjíždí pilotní projekt MEDDI Diabetes zaměřený na začlenění telemedicíny do průběžné péče o pacienty s tímto onemocněním. Za tento projekt získala MEDDI hub nedávno mezinárodní ocenění Společnosti pro výzkum, zdraví, rozvoj podnikání a technologie (SIISDET). Nejnovějším projektem je pak spolupráce s peruánskou armádou a implementace řešení MEDDI do  lékařské péče na  říčních “plovoucích nemocnicích” a námořních plavidlech.

Naším cílem je, aby byla kvalitní lékařská péče dostupná pro všechny.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo k podnikání?

Společnost MEDDI hub jsem se svojí ženou založil v roce 2016 na základě osobní zkušenosti, kdy jsme si uvědomili, že chceme vytvořit platformu, která umožní všem být ve spojení s lékařem kdykoliv a odkudkoliv a získat kvalitní lékařskou péči v momentě potřeby. Tak to všechno začalo. Dnes podnikáme v mnoha zemích Evropy a Latinské Ameriky, spolupracujeme na digitalizaci zdravotnictví, vytváříme nové produkty.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

V MEDDI bereme překážky jako výzvu, nejsme zvyklí si stěžovat. Zdravotnictví je velmi komplexní obor a je všeobecně známé, že Česká republika s jeho digitalizací zaspala. Je zde ale mnoho schopných odborníků a institucí, které pracují na tom, aby se to změnilo. A nás těší být mezi nimi.

Jaké máte další plány?

Soustředíme se na rozvoj a v tom se nic nemění. Otevíráme pobočky v nových zemích, přicházíme s novými produkty, které jsou zaměřené na specifické skupiny pacientů nebo klientů. Jde například o MEDDI Diabetes pro pacienty s cukrovkou nebo MEDDI Baby pro těhotné ženy. Budeme také dál pracovat na digitalizaci zdravotnictví v České republice a to hlavně prostřednictvím Aliance pro telemedicínu a digitalizaci zdravotnictví a sociálních služeb.

Odpovídal Jiří Pecina, majitel společnosti

 

Důvod nominace

Nominuji firmu MEDDI hub a.s., protože zásadním způsobem rozvíjí svět lékařské péče, kterou přenáší do digitálního světa. Tím ji činí snadno dostupnou jak v ČR, Evropě, tak především v zemích, kde síť tradičních zdravotnických zařízení dříve nebyla dosažitelná. Zakladatele MEDDI Jiřího Peciny si cením zejména pro jeho schopnost vidět jedinečné byznysové příležitosti a odvahu vytěžit jejich potenciál. Projekt MEDDI začal vznikat dávno před tím, než se pojem telemedicína dostal do popředí zájmu z důvodu pandemie Covid.

Nominační kategorie

Made in Czechoslovakia

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů