Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

zVostra s.r.o.

Marek Neuman

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Projekt Nože zVostra vznikl díky Markově zálibě v nožích, a zejména pak ostrých nožích. Profesionální kuchař a sběratel raritních nožů proto v roce 2019 založil firmu a ve spolupráci s firmou Dellinger Cutlery, českou firmou vyrábějící nože z damaškové oceli, otevřel největší prodejní showroom a brusírnu nožů v České republice.

Na ploše přes 200 m2 je v něm k vidění téměř 500 druhů nožů, nožíků, mečů a katan nejrůznějších značek, jako Dellinger, Suncraft, Hokiyama, Kai nebo Kanetsugu či Kiya. Sortiment též zahrnuje nejrůznější drobný kuchyňský inventář, od pinzet, škrabek a struhadel, přes sekáčky, sekery a mačety, až po profesní oblečení pro kuchaře – rondony, kalhoty, pracovní obuv či zástěry.

Společnost dále nabízí značení nožů laserem, ať už na nože koupené v showroomu nebo na jiný oblíbený, který si zákazník přinese. Stejně tak se postarají o tupé nože v brusírně. Brousí ručně na vodních kamenech a vždy se snaží vyhovět jakýmkoli speciálním požadavkům na typ broušení. 

V brusírně se v neposlední řadě pravidelně konají kurzy broušení nožů pro veřejnost. Na kurzech se pod dohledem odborného lektora dozví, jak se o své nože správně starat, aby nabroušené vydržely co nejdéle, jak je nabrousit na vodních kamenech, stejně tak poradí, jak při výběru brusných kamenů postupovat a jak o ně pečovat.

Mapa
Firma sídlí v Praze

Důvod nominace

Projekt Nože zVostra vznikl díky zálibě v nožích. Radost z lehkosti krájení ostrým nožem je nepřekonatelná, proto se majitel firmy vždy snaží tuto radost poskytnout i všem, kteří nůž používají jako profesionál v pekelné kuchyňské výhni, či jako amatér, který k smrti rád kuchtí, či prostě potřebujete mít v kapse či za opaskem kus opravdu pěkného „železa“. Proto Marek Neumann v loňském roce otevřel ve spolupráci s firmou Dellinger Cutlery největší prodejní showroom nožů v české republice. Na ploše přes 200m2 je tu k vidění téměř 500 druhů nožů, nožíků, mečů a katan nejrůznějších značek, jako Dellinger, Suncraft, Hokiyama, Kai nebo Kanetsugu či Kiya. Déle tam najdete nejrůznější drobný kuchyňský inventář, od pinzet, škrabek a struhadel až po sekáčky, sekery a mačety. Marek Neumann se vždy snaží o osobní přístup ke každému zákazníkovi a to jak při výběru na e-shopu, tak i osobně při nákupu.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů