Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

European National Panels s.r.o.

Tomáš Říha

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Společnost ENP tento rok oslavila 10 let, v roce 2012 vznikla spojením online panelů 3 agentur pro výzkum trhu – STEM/MARK, NMS Market Research a Nielsen Admosphere. Už to, že se nám podařilo nastavit úspěšnou kooperaci tří konkurenčních firem byl malý zázrak. Naší primární činností je sběr dat z online dotazníků, které jsou průběžně vyplňovány 150 000 panelisty v 5 zemích (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Polsko, Bulharsko). Ročně zpracujeme kolem 1,6 mil vyplněných dotazníků, témata výzkumů jsou velmi různorodá.

 Umožnujeme tak panelistům přispívat svými názory k budování úspěšnějších firem či ke zlepšení fungování státních či veřejných organizací a zároveň jim nabízíme prostředek, jak podpořit dobrou věc.  Jedním kliknutím si mohou vybrat, zda podpoří třeba organizaci Pomocné tlapky (výchova asistenčních psů), Cestu domů (domácí hospic), Pediatrické oddělení Nemocnice na Bulovce nebo UNICEF. Takto členové panelu přispěli na chartiy již přes 3,6 mil Kč. Nemůžeme se samozřejmě nechat zahanbit, proto často přispíváme také my jako firma, např. do sbírky na Ukrajinu (Člověk v tísni) jsme společně poslali 1 mil Kč (panelisté během tří týdnů vybrali více než 700 tisíc Kč – po deseti či dvaceti korunách!).

Pokud je to možné, tak výstupy z některých výzkumů sdílíme zpět s panelisty, vidí tak výsledky své práce. Pro širokou laickou i odbornou veřejnost jsme nedávno spustili projekt https://www.cenda.online/, což je intuitivní prohlížeč dat populace v 5 zemích, základní úroveň přístupu je pro všechny občany i firmy zdarma. 

Děláme práci, která má smysl 

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

V podstatě se vracím po několika letech zpět do firmy, kterou jsem v roce 2012 pomáhal zakládat jako jednatel. Vlastně se mi stýskalo. Tentokrát jsem přijal krásnou výzvu – v roli CEO rozvíjet firmu v dalších zemích CEE regionu.

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Pomáháme našim klientům najít řešení nebo udělat strategické rozhodnutí v jejich podnikání, zároveň dáváme příležitost panelistům se vyjádřit k tématům, které je zajímají a mají tak vliv např. na to jaké zboží uvidí v obchodech za pár měsíců.  V neposlední řadě pomáháme i těm, kteří to nejvíce potřebují, tj. charitám. Vždy mám obrovskou radost, když vidím po 2 letech usilovného tréninku předání asistenčního psa Pomocných tlapek novému majiteli, který jej nezbytně potřebuje ke svému životu. Zároveň je pro mě důležité vidět, že firma funguje jako jeden tým a všichni se mohou těšit z dosažených výsledků.

Zbývá Vám čas na koníčky? Pokud ano, jaké provozujete?

Určitě, protože pokud si člověk nedokáže odpočinout od práce, tak nemá šanci na dlouhodobý úspěch. Aktivně hraji fotbal, nohejbal, tenis a volejbal. Dovolenou nejradši strávím na motorce v Alpách nebo na jihu Evropy.

Odpovídal Tomáš Říha, Interim CEO firmy

Důvod nominace

European National Panels je výzkumná organizace, která sdružuje více než 100 tisíc respondentů z 5 zemí. Ti tam za pár korun či centů odpovídají na různé dotazníky. Po výzvě, aby se složili a pomohli lidem na Ukrajině, tak během 3 týdnů vybrali milion. Je třeba si uvědomit, že to jsou lidé, kteří za vyplnění dotazníku dostanou cca 15-20 Kč, za měsíc si vydělají cca 200 Kč. Proto tam většina z nich je, potřebují peníze. A přesto vybrali mezi sebou milion!

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

jsem obchodní partner a STEM/MARK je třetinový akcionář

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů