Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Zámečnictví Holánek s.r.o.

Dominik Holánek

Ročník 2022

Představení nominované firmy

Firmu Zámečnictví Holánek založil v dubnu 1991 Vladimír Holánek starší. Dnes je řízena již třetí generací rodu Holánkových a za dobu své působení na trhu se stala specialistou na zakázkovou výrobu.

Společnost vyrábí železné konstrukce do filmů a reklam. Spolupracuje s mnoha společnostmi po celém světě. Většina reklam se vyrábí v provozovně na Loučeni, montáže pak probíhají po nejrůznějších filmových ateliérech v Česku i zahraničí. Je také předním výrobcem filmových konstrukcí a kulis. Spolupracuje s nejlepšími českými architekty a stavbami filmů. Mezi největší zakázky firmy patří snímky Hellboy, Spiderman, Obchodník se smrtí, Blade 2, Quake, Lidice nebo Jan Žižka.

Zámečnictví Holánek dále vyrábí vše pro automobilový průmysl. Spolupracuje s automotive firmami jak v Česku, Polsku, tak Německu, a vyrábí pro ně veškeré přepravní palety, konstrukce, stoly, spádové dráhy a další. Společnost se zabývá též sériovou výrobu a její portfolio zahrnuje i další zámečnické práce jako vrata, ploty, schodiště zábradlí a další. 

V posledních pěti letech se firma Zámečnictví Holánek s.r.o. rozšířila o dvě dceřiné společnosti – ZH Plastform, která vyrábí bazény pro Česko, Německo a Rakousko, a o Práškovou lakovnu Holánek, která lakuje nejrůznější železné a hliníkové díly komaxitem. Společně se v tuto chvíli představují jako Holánek company.

Všechny tyto produkty vznikají ve dvou rozlehlých provozovnách společnosti v okrese Nymburk.

Co chceš, můžeš! (Tomáš Baťa)

Mapa
Firma sídlí ve Středočeském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Firmu jsem přebíral ve 21 letech, protože taťka v tu dobu procházel lehkým syndromem vyhoření. V tu dobu jsme měli 4 zaměstnance, firma už dlouhou dobu stagnovala a potřebovala posunout dál. Domluvil jsem tehdy tedy s tatínkem, že to zkusím, a krok po kroku se mi podařilo dostat nás do současného stavu. V tuto chvíli máme 25 zaměstnanců a obrat 12krát vyšší. Také jsme se rozrostli o další dvě dceřiné firmy.

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Baví mě sledovat pokroky mých zaměstnanců a komunikace s nimi. Zakládáme si na dobrém jméně a s tím úzce souvisí i to, aby byli všichni zaměstnanci spokojení a bylo o ně dobře postaráno. S manželkou také pomáháme psím útulkům a podporujeme kulturu a sport na vesnicích, kde podnikáme. To by bez podnikání bohužel nešlo. A lhal bych, kdybych nedodal, že se mi líbí být pánem svého času a svoboda, kterou mi moje práce dává. 

Kdo je Vaším osobním, případně podnikatelským vzorem?

Mým životním vzorem je můj otec a podnikatelským vzorem je Tomáš Baťa.

Odpovídal Dominik Holánek, jednatel společnosti

Důvod nominace

Dominik, 28 let, je mladý muž, který před pár lety převzal po otci zámečnickou firmu. Pod jeho rukama začala firma růst, zakázek bylo víc a víc, tím pádem také přibývali zaměstnanci. Za nedlouho se firma rozrostla natolik, že stávající prostory nestačily. Firma byla přesunuta do větších prostor, kde se k zámečničině přidala výroba bazénů. V roce 2020 Dominik využil možnosti koupě práškové lakovny, která je úzce spjata se zámečničinou. Dominika si vážím, protože umí být nejenom férový šéf, který vládne pevnou rukou, ale také pro jeho lidskost, se kterou přistupuje ke svým zaměstnancům, se kterými je mnohdy spolupráce spíše na kamarádské rovině. Na jeho věk toho zvládl a dokázal opravdu mnoho a kolik je za tím dřiny a nervů, to si dokáže představit jen málokdo z nás.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů