Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

MP Development a.s.

Petr Nešpůrek

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Akciová společnost MP Development provozuje v Praze dva hotely NH Prague City a NH Collection Prague, které jsou součástí mezinárodního řetězce NH Hotel Group. Skupina zahrnuje téměř 400 hotelů a resortů v 29 zemích Evropy, Ameriky a Afriky.

Petr Nešpůrek ve skupině NH Hotel Group působí od roku 2010, v roce 2012 byl jmenován generálním ředitelem NH Prague City. Od zahájení provozu NH Collection Prague zastává funkci Cluster General Manager obou hotelových budov.

Hotel NH Prague City se nachází na úpatí kopce Mrázovka na pražském Smíchově. Sesterský hotel NH Collection Prague pak na jeho vrcholu a obě budovy jsou propojeny prostřednictvím unikátní lanovky. Oba hotely nabízí příjemné ubytování pro všechny, kdo chtějí navštívit hlavní město. Historické centrum se nachází ve vzdálenosti dvacetiminutové procházky po pražských nábřežích.

Hotel NH Prague City disponuje fitness a welness centrem se saunou a párou. Sesterský hotel NH Collection Prague nabízí hostům  bazén, welness centrum se saunou a vířivkou. V těsné blízkosti hotelu NH Collection Prague se nachází rozlehlé venkovní tenisovými kurty, fotbalové hřiště a další sportovními možnosti. Nabízí též 17 multifunkčních prostor, kde lze pořádat různé typy eventů, od módních přehlídek po tiskové konference. Největší sál pojme až 500 osob a součástí hotelových služeb je organizace na klíč.

Inspirovat všechny kolem sebe, ale také být inspirací sám pro sebe.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Naše rodina má dlouhou hoteliérskou tradici. Můj pradědeček vlastnil hotel již ve 20. letech minulého století. Po revoluci jsme dostali zpět zdevastovaný hotel. Já jsem v tomto hotelu pracoval od svých 13 let a touto cestou jsem pronikl do hotelového oboru. Po ukončení studia na Hotelové škole jsem odešel na zkušenou do Itálie, kde jsem se vypracoval až do pozice manažera restaurace. V roce 2001 jsem získal stipendium na studium prestižní Bond University na Gold Coast v Austrálii. Po absolvování tohoto studia jsem pracoval na pozici Management Trainee v Anglii. V roce 2004 jsem byl nejmladším ředitelem hotelu v ČR. V té době jsem pracoval jako ředitel hotelů pro společnost OREA HOTELS. V roce 2008 jsem otevíral v pozici ředitele hotelu Angelo Hotel Pilsen pro společnost Vienna International. V roce 2010 jsem otevřel NH Collection Olomouc Congress a v roce 2012 mě vedení společnosti požádalo o převzetí jejich nové akvizice v Praze – NH Prague City hotelu.

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Upřímnost a lidskost jsou tou hlavní devizou kterou používám při tvorbě dlouhodobých obchodních vztahů. Já se řídím mottem, že vždy jde o to, aby byli obě dvě strany spokojeny.  A i když někdy nastane situace, že jedna strana ve vztahu není spokojená, mělo by být i snahou protistrany najít řešení, tak aby byli všichni spokojeni s výsledkem.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Já mám 2 vzory:

Můj pradědeček Jan Gottwald. Vzal si obrovskou půjčku, aby z místní hospody v Dolních Kounicích vybudoval po první světové válce krásný hotel, který překročí hranice města. Neměl to vůbec jednoduché a plno lidí mu nevěřilo. A on to dokázal.  Bohužel po druhé světové válce přišli komunisti a hotel mu znárodnili.

Mým druhým velkým vzorem byl také pan Zdeněk Šafařík, bývalý CEO společnosti OREA HOTELS, který mě jako nejmladšího ředitele hotelu poprvé jmenoval do funkce ředitele hotelu. Dal mi šanci a velkou zodpovědnost.  Věřil mi, že to v mém věku zvládnu A já ho nezklamal.

Odpovídal Petr Nešpůrek, Cluster General Manager

 

Důvod nominace

Velmi si vážíme dlouholeté a oboustranně důvěryhodné spolupráce s Hotelem NH Prague City v čele s ředitelem panem Petrem Nešpůrkem. Děkujeme Vám i Vašemu týmu za veškerou dosavadní spolupráci a hlavně děkujeme za naše spokojené klienty, o které jste se pečlivě starali po dobu jejich pobytu ve Vašem hotelu.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů