Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Albatros Media a.s.

Václav Kadlec

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Akciová společnost Albatros Media je největším vydavatelským domem v České republice s tradicí sahající až do roku 1934. Publikuje knihy pro děti, mládež, young adult i dospělé čtenáře, od leporel přes beletrii až po non-fiction. Pozornost věnuje také e-knihám, audioknihám a inovativním čtenářským aplikacím, které uživatelům ukazují literaturu v nečekaném světle. Dále pořádá největší festival young adult literatury ve střední Evropě – HumbookFest.

Pod křídly Albatros Media najdete knižní nakladatelství Albatros, CooBoo, Motto, XYZ, Edika, BizBooks, CPress, Computer Press, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad, Panteon, Domino, selfpublishingovou službu Pointa, partnerský projekt Edice České televize a obchod s tištěnými i elektronickými knihami Palmknihy. 

Vedle nakladatelské činnosti provozuje firma knižní logistickou a distribuční síť, která napřímo zásobuje více než tisíc knihkupectví a knihoven. Na více než 3 600 školách ČR působí od roku 1964 Klub mladých čtenářů, který vychoval již mnoho generací dětí za pomoci těch nejlepších z učitelů.

Albatros Media staví na zásadách svobodného a transparentního podnikání a společenské odpovědnosti, což se projevuje ve všech oblastech života firmy a jejího kontaktu se zákazníky, obchodními partnery a širokou veřejností. 

V roce 2016 byla založena Nadace Albatros jako vyvrcholení dlouhodobého zájmu o děti ze sociálně slabých skupin a o instituce v oblasti vzdělávání. Albatros Media přispěla na činnost Nadace již částkou přes 40 mil. Kč a díky tomu má Nadace na svém kontě již desítky podpořených projektů a stovky konkrétních dětí a mladých lidí, kterým umožnila přístup ke vzdělání. 

Otevíráme světy příběhů a poznání. Naše knihy ve všech podobách obohacují život dětem i dospělým. Přispíváme k rozvoji jednotlivce, kultury a celé společnosti.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Láska ke knihám. Přestože jsem vystudoval úplně jiný obor, v celém mém životě hrály důležitou roli, hodně jsem jich přečetl a pár také napsal, a nakonec mě dovedly až k práci v knižním nakladatelství.

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Týmová práce, možnost společně realizovat dobré nápady a náměty, možnost neustále směřovat firmu vzhůru a dopředu, průběžné hledání a vytváření nových příležitostí.

Jaké máte plány?

Albatros Media v posledních 10 letech bez přestávky nepřetržitě roste. Cílem je, aby tento růst nadále pokračoval. Plánujeme další posilování vydavatelské činnosti, expanzi do zahraničí a pokračující investice do strategických oblastí, kterými jsou zejména digitalizace, e-commerce a data-driven decision making.

Odpovídal Václav Kadlec, předseda představenstva

Důvod nominace

Vážíme si hodnot, které Albatros Media pod taktovkou Václava Kadlece nejen propaguje, ale i žije. Je to otevřená odpovědnost za šíření morálních hodnot, etický přístup k podnikání a práce s dětmi. Albatros Media stojí na zásadách svobodné firmy a aktivně podporuje jak instituce, tak jednotlivce ve vzdělávání a zvláště se soustředí na přivedení dětí ke čtení. Navíc v roce 2016 firma založila Nadaci Albatros, kde je Václav Kadlec předsedou dozorčí rady. Ta podporuje znevýhodněné děti, financuje stipendijní programy a pracuje i s pedagogy v rámci inkluzivního vzdělávání. Celkově (dle veřejně dostupných informací) rozdělili už více než 40 milionů korun.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů