BOHEMIA PAPER | partner galavečera

Příběh papíru s rodokmenem se začal psát v roce 1995, kdy si vystudovaný právník Petr Řehák začal plnit svůj sen a ve Zvoli na Moravě založil rodinnou manufakturu na výrobu dopisního papíru. Firma navazuje na prvorepublikovou tradici tisku a jako jedna z posledních v Evropě používá tradiční téměř sto let staré hlubotiskové stroje, které Petr Řehák dovezl z USA a z Anglie.

I přesto, že zájem o kvalitní papír se postupem let vytrácí, jak jej v komunikaci postupně nahrazují telefon a internet, řemeslná zdatnost a osobitý přístup přináší firmě BOHEMIA PAPER úspěch doma i v zahraničí. Originálním tiskovinám propadají zákazníci od Japonska přes Evropu až po USA. Kvalitní ruční papír se v Česku tiskne pro vysoké politické a církevní představitele, pro evropskou aristokracii i vrcholový management. BOHEMIA PAPER vyráběla speciální papír pro Madonnu a dostal se i do rukou královny Alžběty II.

Výroba se na začátku nového tisíciletí přemístila do obce Bříza na úpatí Řípu a od roku 2015 společnost vede syn zakladatele Adam Řehák. BOHEMIA PAPER má dnes kamenný obchod na Staroměstském náměstí v Praze a od roku 2019 také e-shop. Rodinná tradice a poctivé řemeslo tak pokračují dál i v moderní době.

Více na: https://bohemiapaper.cz/

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů