12 let oceňujeme firmy, kterých si lidé váží

Vy jste nominovali, vy rozhodnete!
Hlasujte a vyberte Osobnost Český Goodwill 2024

Hlasujte

Restaurace U Pinkasů, spol. s r.o.

Dina Galgonek

Ročník 2024

Hlasujte

Představení nominované firmy

Restaurace U Pinkasů je tradiční česká restaurace, která poprvé začala čepovat Plzeňský Prazdroj v Praze v roce 1843, kdy se Jakub Pinkas, krejčí šijící mj. kněžská roucha pro františkánský klášter, se doslýchá o novém pivu, které právě začali vařit v Měšťanském pivovaru v Plzni. Čím to, že je pivo tak odlišné od těch do té doby vyráběných piv? Je vyráběno novou metodou – a to metodou spodního kvašení, která dává pivu zcela nový charakter i vzhled.

Špičkově ošetřené a tradičním způsobem čepované pivo z nerezových tanků nabízíme ve třech podlažích s tím, že každý z těchto prostorů osloví hosty zcela jedinečnou a specifickou atmosférou. Historicky sdílíme zeď s Chrámem Panny Marie Sněžné a máme dobré vztahy s řádem Františkánů, každý výčep je požehnán farářem z tohoto řádu. Restaurace nabízí tradiční české pokrmy a používá receptury z 19. století.

Každý rok v říjnu pořádáme mezinárodní soutěž Pinkasova noční můra, čímž vzdáváme hold náročné práci výčepních. Soutěž je prestižní záležitostí, kromě místních výčepních a těch ze sousedních zemí jako je Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Německo se soutěže loni zúčastnili tapsteři z Velké Británie, Norska a Japonska. V posledních letech mezi účastníky přibývají i ženy, což nás velmi těší.

Zde jsou si všichni rovni.

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Tušil snad v dubnu roku 1843 Jakub Pinkas, že právě zakládá nejslavnější českou „hospodu“ s nejproslavenějším pivem? Místo, kde se budou tvořit dějiny tohoto národa?

Co Vás na Vaší současné pozici nejvíc těší?

Komunikace se zákazníky. Pocit, kdy víte, že poskytujete kvalitní produkt a službu na špičkově úrovni.

Jaké máte plány do budoucna?

Prosperovat.

Odpovídala Dina Galgonek, Marketing Specialist

Důvod nominace

Tušil snad v dubnu roku 1843 Jakub Pinkas, že právě zakládá nejslavnější českou „hospodu“ s nejproslavenějším pivem? Místo, kde se budou tvořit dějiny tohoto národa? Stejně jako jsou Vltava nebo Hradčany neodmyslitelnou součástí Prahy, lze ryze českou lásku k dobrému pivu a útulným hospůdkám považovat za národní dědictví. Jen pár kroků od Václavského náměstí naleznete typickou českou restauraci U Pinkasů, kde se poprvé v Praze začal čepovat Plzeňský Prazdroj, a to již v roce 1843. Špičkově ošetřené a tradičním způsobem čepované pivo z nerezových tanků nabízíme ve třech podlažích s tím, že každý z těchto prostorů osloví hosty zcela jedinečnou a specifickou atmosférou. A to je to, kvůli čemu sem lidé chodí rádi – vynikající Plzni, čepované tradičním způsobem, takzvané hladinky, poctivé české kuchyni, domácké atmosféře a příjemnému posezení.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

zaměstnanec

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů