Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

eBRÁNA s.r.o.

Martin Semerád

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Společnost eBRÁNA je pardubická digitální agentura. Pomáhá růst firmám i lidem pomocí celostního přístupu. U malých firem se soustředí na pomoc v růstu formou vzdělávacích programů a širokého portfolia aktivit, které poskytuje zdarma. Mezi ně patří například koncept Marketingové mapy, edukativní materiály a odborné webináře. Střední firmy eBRÁNA rozvíjí pomocí celostního marketingu. Což má za důsledek nejen zlepšení marketingu a komunikace navenek, ale také atmosféry a celkového fungování uvnitř firem.

eBRÁNU založil Martin Semerád se svým kamarádem Jiřím Janků v roce 2003 na studentských kolejích. Nyní tvoří eBRÁNU 112 specialistů, kteří spolupracují s více než 600 klienty. Většina z nich s eBRÁNOU spolupracuje déle jak pět let. Skoro 300 klientům specialisté pomáhají tvořit a spravovat online marketing, což je jedna z nejdůležitějších součástí portfolia firmy. Dále klientům v eBRÁNĚ spravují přes 1 800 webů a e-shopů. V rámci online marketingu netvoří jen strategie, ale soustředí se i na budování značek nebo tvorbu kreativního multimediálního obsahu.

Cílem společnosti je udržitelný růst. Ctí etiku na nejvyšší úrovni a podniká zodpovědným způsobem, aby mohla být i za 20 let užitečná nejen pro své klienty, ale i okolí.  Od počátku vzniku v eBRÁNĚ razí odpovědný přístup vůči zaměstnancům i nejbližšímu sociálnímu okolí. Ať už jde o filantropii, podporu ekologických projektů nebo edukaci klientů a studentů. 

Podpora primárně směřuje k dětským, sportovním skupinám lokálně situovaných v Pardubickém kraji. eBRÁNA už podpořila malé sportovce, ty, kdo neměli v životě takové štěstí, i seniory s odvážnou duší. A v takovém duchu chce firma pokračovat. 

Fast beats perfect.

Mapa
Firma sídlí v Pardubickém kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Nejvíc mě naplňuje to, že se díky lidem kolem mě a podnikání samotnému posouvám dopředu jako člověk. Nejvíc mě těší, když každý rok můžu s čistým srdcem prohlásit, že jsem zvýšil své dovednosti a získal nové zkušenosti. Uvědomuju si, že čím víc se posouvám dopředu, tím větší dopad mám na své okolí a dokážu být víc prospěšný. Člověk nikdy nemůže dát co sám nemá. Co dávám, není na úkor mě, ale jsem jako přetékající džbán. A to souvisí s růstem schopností.

V čem vidíte největší překážky podnikání?

Největší překážka v podnikání je pro mě nechat se uchlácholit úspěchem a usnout na vavřínech. Ještě horší je to pak v kombinaci s upadnutím do rutiny. Je tvořená ve vlastní hlavě ve vlastní firmě. Všechny překážky přicházející z vnějšku jsou pouze výzvy k tomu dostat ze sebe lepší výkon. Takže je za překážky nepovažuji.

Zbývá Vám čas na koníčky? 

Člověk dokáže být dlouhodobě výkonný, jen pokud vede pestrý život. Již 14 let cvičím taichi, do toho cvičím pravidelně box a thai box. Sám vedu začátečnický kurz boxu pro lidi z firmy (trošku je tam trápím). Občas, když večer zbyde čas, zahraju si nějakou online hru. A přes den si najdu i čas na nějakou knihu. Jsem trošku “přečtený” všech chytrých knížek, takže teď si poslední roky hledám spíš knížky s příběhem, co mají spád.     

Odpovídal Martin Semerád, spolumajitel firmy

Důvod nominace

Chtěla bych nominovat svého manžela a zároveň spolupracovníka - majitele společnosti eBRÁNA. O tom, co dělá nejen pro své zaměstnance, jsem doposud jen slýchala. Nyní jsem se stala součástí ebrány a mám tu čest zažít si, co znamená pojem eBRÁNA family. Martin je pro zaměstnance oporou, podporou i hnacím motorem. Je pro něj důležité budovat tým založený na přátelství, respektu, toleranci, slušnosti, morálních principech, týmovosti a odpovědného přístupu. Zároveň vytváří lidem možnosti, jak sladit osobní a pracovní život (máme firemní školku, tělocvičnu, posilovnu, masérnu, hernu, zázemí pro venkovní grilování a akce). Děti i psi jsou součástí firmy. V ebráně si všichni tykáme, neděláme rozdíly a ke všem názorům přistupujeme se stejnou váhou. V letošním roce se rozhodl více podpořit studenty. Investovat do rozvoje studentů je pro nás poslání, které má společenský význam pro budoucnost. Aktuálně vzniká projekt eBRÁNA akademie, který stojí na celostním rozvoji člověka. Pojem celostní vnímáme jako práci se všemi "vrstvami" člověka. Naším cílem je rozvíjet studenty jako celek. Tak, aby žádná z oblastí života neprosperovala na úkor jiné a rozvoj se celkově promítl do zvýšení kvality života. V rámci akademie bude studentům, ale i pracovníkům firmy nabídnuta celá řada seminářů, workshopů a školení, díky kterým budou moci rozvíjet své soft skills - komunikaci, práci v týmu, schopnost diskuze a naslouchání, prezentační dovednosti, kreativitu, nebo organizaci času. Nezapomeneme ani na zdravou stravu, pohyb a mentální relax, aby ti na tvůj rozvoj nechyběla energie. Martin se drží motta: "Pokud firma vydělává, měla by pomáhat. A eBRÁŇÁCI mají srdce na pravém místě. Dobročinnost k nám patří od našich úplných začátků a k podpoře si vybíráme takové projekty, které nás opravdu chytnou za srdce." Podpořili jsme například malé sportovce, nebo ty, kdo neměli v životě takové štěstí ale i seniory s odvážnou duší. Už dvakrát se nám podařilo vybrat peníze na podporu léčby Erička Pecháčka, syna jednoho z našich kolegů, který svádí tvrdý boj s dětskou mozkovou obrnou. A budeme pomáhat, dokud bude potřeba.

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

Manželka :)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů