Hlasování o 12. Osobnost Český Goodwill bylo uzavřeno. Oceněné představíme 24. 10. 2024.

finalisti

Koncerty Plzeňsko, z.s.

Vojtěch Štajer

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Spolek Koncerty Plzeňsko pořádá koncerty, na kterých zaznívá hudba od středověku přes baroko
a romantismus až po současnost. Plzeň  je město bohaté na historicky i akusticky zajímavé prostory, které Vojtěch Štajer rád nechává rozeznít krásnou hudbou. Plzeň však není jediným působištěm, například během festivalu S hudbou za památkami Plzeňského kraje spolek uvádí koncerty v Kralovicích, na Švihově, ve Strážišti a na mnoha dalších místech Plzeňského kraje.

V rámci hudebních festivalů, jako je Fascinující svět hudby, se spolku v poslední době daří uvádět i zajímavé skladby druhé poloviny 20. století, zaznívá ale i "novější“ hudba.

Součástí činnosti spolku Koncerty Plzeňsko je také spolupráce s mladými hudebníky a skladateli ve spojení se Západočeským hudebním centrem a dalšími uměleckými společnostmi v Čechách i zahraničí.

Kromě hudby živě provozované připravuje spolek také pořady hudebně-literární, jejichž součástí jsou i další umělecké žánry. Jsou to například Antidiskotéka Jiřího Černého nebo cyklus Hudba a slovo Tomáše Hudce. 

Umění z nás dělá lidi.

Mapa
Firma sídlí v Plzeňském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás na podnikání nejvíc těší?

Plný sál vnímavých lidí a radost účinkujících.

Jakou vlastnost považujete za svoji nejsilnější stránku?

Touhu po dalším poznání.

Kterou z Vašich vlastností naopak dle Vašeho názoru nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Neklid.

Odpovídal Vojtěch Štajer, předseda spolku

Důvod nominace

Koncerty Plzeňsko je spolek, který se již mnoho let snaží rozeznít Plzeň, ale i celý region hudbou - barokní, klasicistní, ale i romantickou a soudobou. Spolupracuje s hudebníky z celého Česka a posluchačům kromě hudby nabízí i zpřístupnění mnohdy opomíjených památek Plzeňského kraje. Ani v letošním mimořádném roce se nezalekli a pro posluchače chystají cyklus koncertů na mimořádných místech Plzeňského kraje.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů