Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

Happiness at Work s.r.o.

Michal Šrajer

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Společnost Happiness at Work spoluzaložil v roce 2018 Michal Šrajer, který se více než deset let věnuje tématu štěstí v práci. Služby, které společnost nabízí, vychází z předpokladu, že většina lidí stráví v práci třetinu života, slovy čísel přes 80 tisíc hodin. A velkou část tohoto času bohužel lidé pouze přežívají. Čekají na večer, víkend či dovolenou, aby mohli opět začít žít.

A to se firma Happiness at Work snaží změnit. Věří, že práce může člověku dávat, ne brát. Že může být smysluplná a že v ní lze budovat kvalitní vztahy založené na důvěře. Že pocit štěstí v práci se nemusí vylučovat s efektivitou, ba naopak. Práce pak může mít pozitivní dopad na lidi, jejich rodiny i širší komunity, ve kterých se pohybují. To vše dnes už ukazuje nejen řada firem u nás či v zahraničí, ale také mnoho solidních vědeckých studií.

Misí společnosti Happiness at Work je pomáhat tomu, aby se skvělá firemní kultura stala součástí firemní strategie. Pomáhá lídrům firem porozumět a umět použít principy pozitivní psychologie či happiness managementu, který je dobrý pro lidi i pro byznys samotný. Firma nabízí služby, postavené na principech štěstí v práci – od dlouhodobých transformačních projektů firemních kultur, přes podporu Interim Culture Ambassadora, po mentoring happiness managementu.

Pro zájemce, kteří hledají inspiraci, vytvořila společnost online nástroj Clara, kterou označuje za první databázi návodů, jak rozvíjet firemní kulturu v kontextu principů happiness at work. 

Lidé mohou být lidmi i v práci.

Mapa
Firma sídlí v Praze

3 otázky pro nominovanou osobu

Co Vás přivedlo do Vaší současné pozice?

Před 12 lety jsem spoluzaložil úspěšný IT startup, ve kterém jsme na principech svobody a štěstí v práci stavěli. Dal jsem si roli Chief Happiness Officer a rozhodl se dané oblasti věnovat naplno. Po akvizici Avastem, ve kterém jsem ve stejné roli strávil ještě 2 roky, jsem procestoval svět a setkával se s podnikateli a leadery, kteří na stejných základech také staví.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

Ricardo Semler, zakladatel brazilského Semco.

Jaké jsou Vaše koníčky? 

Zastřešující koníček je “lifehacking” = hledání cest ke zlepšení svého života i životů těch okolo mne. Ať už jde o práci s myslí, otužování, půsty, nebo sportovní výzvy.

Odpovídal Michal Šrajer, spolumajitel firmy

Důvod nominace

Michal je dlouhodobým propagátorem principů štěstí v práci, organizuje velmi úspěšnou konferenci a založil i stejnojmennou firmu. V minulosti založil a úspěšně prodal firmu Inmite. Na to, co dokázal je velmi skromný a velmi dobře se s ním spolupracuje. Má vysoké etické standardy. Více takových podnikatelů!

Nominační kategorie

Partner

Nominoval/a:

kamarád(ka)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů