Český Goodwill 2024

Hledáme podnikatele a firmy, kterých si lidé váží!

NOMINUJTE TEĎ

DCK Rekrea Ostrava s.r.o.

Ivana a Aleš Rybiářovi

Ročník 2021

Představení nominované firmy

Rekrea je druhou nejstarší značkou mezi českými cestovními kancelářemi. Vznikla v roce 1963, původně jako účelový podnik tehdejšího Ústředního svazu spotřebních družstev v Praze. Zpočátku se soustředila na tuzemský cestovní ruch, postupně se zaměřila také na – tehdy velmi specifickou – příjezdovou turistiku, a stala se tak konkurencí tehdejší jedničce na trhu, Čedoku.

Naše začátky nebyly lehké. Společnost, kterou jsme koupili v rámci privatizace v roce 1999, vykazovala v prvním roce červené ekonomické ukazatele. Věděli jsme, že nás čeká tvrdá práce a musíme vytrvat, protože úspěch se nedostaví okamžitě. Z neuspokojivé situace se nám podařilo dostat díky kvalitnímu a konkurenceschopnému produktu a řízené reklamě.

Naší motivací bylo vytvořit cestovní kancelář, která by se stala spolehlivou kanceláří s dobře připraveným produktem s dobrou prodejností. 

Společnost DCK Rekrea Ostrava s.r.o. je nyní stabilním partnerem pro 800 cestovních kanceláří a agentur, které náš produkt nabízejí. Cílem naší společnosti je poskytovat služby nejvyšší kvality a naplňovat očekávání klientů. Firma je držitelem řady certifikátů a ocenění, které osvědčují spokojenost jejích zákazníků.

REKREA OSTRAVA je rodinnou firmou, kterou vedou manželé Rybiářovi se syny Daliborem a Michalem. Nedílnou součástí naší firmy jsou naší zaměstnanci, kteří mají vliv na fungování firmy. Dáváme všem našim zaměstnancům pocit, že se s nimi počítá.

V duchu tradice dovolené s REKREOU se specializujeme na pobyty na horách, v lázních a u termálních koupališť v Česku a na Slovensku, kde nabízí přibližně 400 pobytových míst. V současné době naše certifikovaná cestovní kancelář nabízí: lázeňské léčebné a relaxační pobyty v ČR, pobyty v termálních lázních a termálních koupalištích na Slovensku, wellness pobyty, seniorské pobyty, programové balíčky pro rodiny s dětmi, poznávací zájezdy aj. Vytváříme pobyty s poznáváním venkova a rukodělné výroby se značkou „Jeseníky – originální produkt“ a mnohé další zajímavé programy.

Prožívat radost z podnikání je pro nás oceněním. S nadšením, humorem, ale také i pokorou přistupujeme k plnění našich závazků. Oslavujeme drobné každodenní úspěchy a společně řešíme náročné situace a soustředíme své úsilí na přítomnost.

Chceš-li pocítit radost, jiným radost připravuj.

Mapa
Firma sídlí v Moravskoslezském kraji

3 otázky pro nominovanou osobu

Čeho si nejvíc vážíte v obchodních vztazích?

Velmi si cením korektního, čestného a profesionálního přístupu a určitého nadhledu v této nelehké době. S dobrými obchodními partnery spolupracují se ctí a radostí a přináší to potěšení na obou stranách. Společnými silami se snažíme respektovat kompetence toho druhého a dělat to, co naši zákazníci od nás očekávají. Protože nejde vždy vše jednoduše a přímo, je dobré si však udržet dobrou náladu i při zdolávání překážek a např. si zvolit úsměvné a optimistické heslo dne:

„nejztracenější den v životě je ten, kdy se nezasměješ“ a nebo „dobrá nálada ovšem vzniká v důsledku dobrých zpráv“.

Kdo je Vaším vzorem osobním, případně podnikatelským vzorem?

S jistotou je to můj manžel, který je nejen mým životním partnerem, ale také je ambiciózním manažerem. Ví, že život je boj! Bojuje však čestně, je vždy sám sebou a má nadhled. Za mými dosavadními úspěchy stojí také velmi dobré rodinné zázemí, kdy rodina mi vždy poskytuje pocit bezpečí a naslouchání.

Kterou z Vašich vlastností podle Vašeho názoru nese Vaše okolí s nejmenší libostí?

Neznám odpověď, že „to nejde“. Snažím se přesvědčit zaměstnance, že vše má své řešení, i když cesta k pozitivnímu řešení nevede přímo a není jednoduchá. Možná mám vysoké nároky na druhé, ale vždy jednám upřímně a otevřeně.

Odpovídala Ivana Rybiářová, spolumajitelka firmy

Důvod nominace

Profesionální přístup k zákazníkům i obchodním partnerům. Spolehlivost a přívětivost.

Nominační kategorie

Tradice

Nominoval/a:

obchodní partner

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů