"Peču přes šest set štrůdlů za měsíc," pochlubila se Eva Brabcová

20/04/2016

Jubilejní desátý on-line rozhovor na Facebooku Český Goodwill se opět nesl v duchu gastro, tentokrát na otázky publika odpovídala Eva Brabcová, majitelka firmy Štrůdl do krabice. Když před několika lety oznámila svým nejbližším, že se chce pustit do soukromého podnikání, rodina ji podpořila a loni ji za její odvahu a odvedenou práci nominovala na ocenění Český Goodwill.

Svůj krok měla Eva Brabcová dobře rozmyšlený. Vstupní kapitál pokryl rekonstrukci prostor a vybavení obchodu, nikdo jiný jí nepomáhal. "Samozřejmě, že jsem měla marketingový plán a ten mám na každý rok...," potvrdila paní Eva, že nezačínala jen tak z čisté lásky a s prostou vírou, že to snad vyjde.

Dnes už vyrábí přes šest set štrůdlů měsíčně, například těsto už si proto nestíhá připravovat sama: "Zadala jsem ho firmě, která postupuje dle mých receptů." Štrůdly dělá Eva Brabcová překládané nebo zatočené a nejčastěji klasiku s jablky.

Připraveny k nakousnutí... Foto: Štrůdl do krabice

"Pro mě je štrůdl vždy základ jablko... jsem Češka a tady se vždy dělal s jablky...," vysvětlila Eva Brabcová. K jablkům ale přidává různé další ingredience, které zákazníkům chutnají, například višně, kokos a jiné dobroty. Vedle klasiky peče paní Eva také zdravější variantu cereální štrůdl. "Důležité je umět sladit vhodné chutě," uzavřela Eva Brabcová s tím, že peče štrůdly především takové, které chutnají. Lidé si podle ní těžko zvykají na nové a neobvyklé chutě.

Zdroj: HPCG

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookies. Pokračováním v používání tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací naleznete v Souhlasím Prohlášení o ochraně osobních údajů